zoeken

Veranderde risico’s, meer verkeersongelukken

Het aantal ongevallen in het verkeer neemt helaas toe. In 2015 was er al een stijgende trend, maar in 2016 nam het aantal verkeersongevallen met nog eens 10% toe en vielen er meer dodelijke slachtoffers. Wat kunt u doen om de verkeersveiligheid te vergroten?

Dat het aantal verkeersongelukken toeneemt, heeft meerdere oorzaken. Zo zorgt de opgebloeide economie voor meer kilometers op de weg en dat leidt vanzelfsprekend tot meer aanrijdingen. Met name op bepaalde 'hot spots' in de infrastructuur zoals 30 kilometerzones, gaat het mis. Opvallend is ook dat het aantal aanrijdingen met dieren een stijgende lijn vertoont. In 2016 jaar botsten zo'n 7800 autobestuurders tegen een hert, zwijn of ander (wild) dier.

Smartphone, alcohol en leeftijd
Meer verkeer op de weg en overstekend wild, daar kunt u niet zoveel aan doen. Maar er zijn een aantal risico’s waar u wel degelijk op kunt letten.

  • Een deel van de verkeersongevallen is toe te schrijven aan het smartphonegebruik in het verkeer, zowel van autobestuurders als van fietsers. Het is al verboden om uw smartphone vast te houden tijdens het autorijden, maar van de rechter mag u hem zelfs niet aanraken. Omdat u met uw ogen gericht bent op uw telefoon en de auto met slechts één hand bedient, brengt u de verkeersveiligheid in gevaar. Als u wordt gepakt, wacht u een forse boete.
  • Nog veel te vaak speelt alcohol een rol bij het ontstaan van verkeersongelukken. Het aantal personen dat met een slok op achter het stuur kruipt neemt gelukkig wel af. Maar in de weekenden en met de feestdagen, gaat het toch vaak mis. Overigens is het niet alleen verboden om auto te rijden met te veel drank op. U mag dan ook niet fietsen.
  • De groep ouderen op de weg wordt groter. Maar ouderen lopen in het verkeer een groter risico, zowel om een ongeval te veroorzaken als om slachtoffer te worden. Bijna de helft van het totale aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer is 60-plus. Daar zijn ook veel fietsers bij. De auto opgeven is een enorme stap, maar niet iedere oudere is fysiek of mentaal nog goed in staat om te rijden.

Financiële gevolgen beperken
Verkeersongevallen zorgen voor een enorme schadepost. De kosten door (blijvend) letsel, materiële schade en vertraging bedragen 14 miljard euro per jaar. Het leed bij slachtoffers en nabestaanden is niet in geld uit te drukken. Wel kunnen financiële gevolgen van een ongeval beperkt worden met verzekeringen.

Voor schade aan uw auto, fiets of scooter verzekert u zich uiteraard goed. Maar ook een inzittenden-, verkeersrechtsbijstand- en ongevallenverzekering kunnen uitkomst bieden als u door een ongeval met hoge kosten geconfronteerd wordt. Wij adviseren u graag. Neem daarvoor contact op met ons kantoor. 

AllebedrijveninWesterduin Assurantiën
Maarland NZ 22
3231 CE  Brielle
Telefoon  010 - 421 96 47
Mobiel     0655 - 88 67 55
info@westerduin-assurantien.nl


                 
                
Sitemap  |  Productie: LinkmasterMonkey.com  © 2019